Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

TET-SAT

Technology-Enhanced Teaching  -  Self Assessment Tool
Το διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να αυτό-προσδιορίσουν τις δεξιότητές τους για την αξιοποίηση των ΤΠΕ

tet sat

Το TET-SAT είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να αυτο-προσδιορίσουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους ως προς την αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας) κατά τη διδασκαλία.

Το νέο αυτό διαδικτυακό εργαλείο, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου ΜΕΝΤΕΡ, διατίθεται για να βοηθήσει του εκπαιδευτικούς να στοχαστούν ως προς το πώς χρησιμοποιούν τις ΤΠΕ στη διδακτική πράξη, αναφορικά με 4 θεματικούς τομείς:

  • ✓ Ψηφιακή Παιδαγωγική
  • ✓ Ψηφιακή Χρήση και Παραγωγή  
  • ✓ Ψηφιακή Επικοινωνία και Συνεργασία
  • ✓ Ψηφιακή Πολιτότητα

Συγκεκριμένα, το εργαλείο TET-SAT βοηθάει τους εκπαιδευτικούς να εντοπίσουν το τρέχον επίπεδό τους στη διδασκαλία με αξιοποίηση των ΤΠΕ και να παρακολουθούν την πρόοδό τους στην πάροδο του χρόνου. Μπορεί, επίσης, να τους εμπνεύσει σχετικά με διάφορους τρόπους διδασκαλίας με τις ΤΠΕ και να τους βοηθήσει να εντοπίσουν τον τομέα στον οποίο θα ήθελαν ενδεχομένως να βελτιωθούν στη συνέχεια.

Το ΤΕΤ-SAT διατίθεται σε 11 γλώσσες και περιλαμβάνει συνολικά 30 ερωτήσεις για τους προαναφερθέντες 4 τομείς. Κάθε ερώτηση περιέχει 5 διαφορετικές απαντήσεις-δηλώσεις που αντιπροσωπεύουν 5 διαφορετικά επίπεδα ικανότητας. Ο εκπαιδευτικός, με βάσει τις απαντήσεις που έχει επιλέξει, λαμβάνει αναλυτική ανατροφοδότηση σχετικά με το επίπεδό του για κάθε τομέα και τις υπο-περιοχές του. Επιπλέον, λαμβάνει προτεινόμενους συνδέσμους με επιμορφωτικούς πόρους, από επιλεγμένες ελληνικές και ευρωπαϊκές πηγές, για κάθε έναν από τους 4 τομείς του εργαλείου. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης με τον μέσο όρο του επιπέδου όλων των άλλων εκπαιδευτικών στη χώρα του ή/και όλων των εκπαιδευτικών από τις 11 Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πείραμα MENTEP.

H χρήση του εργαλείου ΤΕΤ-SAT είναι προσωπική, τα αποτελέσματα ατομικά και διέπονται από τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο του έργου ΜΕΝΤΕΡ το εργαλείο διατίθεται σε τυχαίο δείγμα εκπαιδευτικών για προαιρετική πιλοτική χρήση, κατά το διάστημα Μαρτίου - Μαίου 2017, ενώ στόχος είναι να διατεθεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δωρέαν, μετά την ολοκλήρωση του έργου.